close

<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d4446831562288921036\x26blogName\x3d%E3%83%84+Rush+Shafiq+%E3%83%84\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://rushshafiq.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://rushshafiq.blogspot.com/\x26vt\x3d-7130052547661151014', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
PUSH
Current updates:
Giler bosanlah duduk rumah je x buat ape ape :(
♥ Owner
Hello, Assalamualaikum. My name is Muhammad Rushafiq or known as Rush Shafiq/Rush/Shafiq. I'm 18 years old. The owner of this blog. Thank you for visiting my simple blog. Please come again soon :)

Facebook | Twitter | Formspring | Blogskin

 ♥ Rush Shafiq |
♥ Navigation
Stories Profile Stuffs Affiliates Hire
♥ Like


♥ Talk
♥ Klik Klik
Please KLIK my CHURP CHURP below here


♥ Blog Archives


♥ Credits
Designer: Rush | Shafiq
Graphic: Adobe Photoshop CS4
Thanks to: Izyan | Han Hanan


Tips: Tingkatkan bilangan followers anda
11.9.11 | 12:08 PM | 0 comments

Salam 1 Blogger,
Salam 1 Malaysia,

:face57: Baiklah tuan-tuan dan puan-puan, bapok-bapok, gayboy-gayboy semua. Hari ini saya mahu mengajar anda semua bagaimana nak tambahkan bilangan followers blog anda. Orite, tanpa membuang masa lagi mari kita mula. Mulakan dengan ape? BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM......

:82:Tips pertama: Blogwalking. Korang kene rajin singgah blog orang untuk cari publisiti ni dan jangan lupa drop link blog anda dekat mana2 tempat dalam blog itu macam dekat dalam komen box ke, shoutbox ke dll. Kalau korang x rajin blogwalking nanti xdapat byk visitors. Lama2 blog anda menjadi 'rumah usang' . Got it? Sehari bolehlah nak terjah 10 blog ke, 20 ke, 1000 ke, suka hati koranglah, Lagi banyak, lagi bagus, lagi mantop! :P

:83:Tips kedua: Drop Links. Macam saya cakap tadi. Bila singgah blog orang jangan lupa letak link blog anda di mana2 sahaja untuk publisiti. Kalau x, buang masa je korang usha2 blog orang tu. Ok, so jangan lupa drop links anda. Dekar facebook pon boleh jugak. Tarak hal punya. Ok lagi satu jangan sesekali buat ayat ni:
  • I follow u, u follow me, ok.
  • I dah follow blog u, Follow blog I pulak ye?
  • Followed u, follow me back.
  • Followed your blog. HIT ME BACK!
Ok, memang xsuka dengan ayat tu kerana macam xikhlas dan secara terpaksa nak follow blog orang. Serius, memang menyampah giler X(. Buat la ayat yg berbunga2 skit macam ni:
  • Saya follow blog awak, kalau sudi followlah balik.
  • Blog anda comel, saya followlah.
  • Jemputlah datang ke blog saya.
:84:Tips ketiga: Buat contest. Bagi sapa2 bloggers yg rase dirinya tu kaya, bolehlah buat satu contest yg menarik macam macam contest Special Followers. Kalau anda menjadi follower ke 100 ke, 200 ke, 1000 ke bla bla bla XD nanti dapat hadiah. Kalau hadiah tu biarlah menarik ye kalau setakat choki-choki baik xpayah. Budak 3 tahun pon boleh beli sendiri. Berilah hadiah yg menarik2 macam Iphone ke, Ipad ke, Blackberry ke, Wang tunai ke dll :P. Ok, memang teringin gile nk bende2 macam tu. Hahaha...Ok bila anda dah menang kan, jangan lupa show your link dekat profile untuk memudahkan lagi urusan. Bila saya klik profile die dekat Google Friends Connect nanti contohnya macam ni

Kwang kwang kwang. Buat rugi diri sndiri je. Ok cara nak betulkanya begini,

1. Pergi dashboard.
2. Klik pada Edit profile.
3. Then cari 'Show my profile' dan 'Show sites I follow'. Tickkan pada kotak dekat sebelahnya

4. Then scroll ke bawah lagi sampai jumpe 'Homepage URL'. Isikan dengan laman web blog anda


5. Ok then save. Then hasilnya...Drum roll please:face19:. Jeng jeng jeng.....


heeee...^_^


:82:Tips keempat: Buat entry yang menarik. Kalau nak buat satu entry tu biarlah nampak menarik. Kalau boleh buat smpai dorang gelak kah..kah..kah..kah smpai perut pecah. Lol...kalau anda bukan seorang pelawak buatlah entry yg sedap mata memandang ok. Jangan buat smpai orang naik bosan. Ceritalah pasal kehidupan anda di samping buat lawak sekali. Baru syok:119:

Shafiq punyer visitor satu hari lebih kurang 10-20 orang je T____T. Huhu sikit je kan? :P Eeii lebih2 pulak saya ni. Huhuhu xpe usaha tangga kejayaan. Korang minx tolong boleh x? Mention2 la sikit pasal blog saya yang 'comot' ni kt orang lain ye? Tau la xcantik. Apalah blog saya ni di mata orang. Piiirahhh...!






NEWER POST | OLDER POST | HOME