close

<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d4446831562288921036\x26blogName\x3d%E3%83%84+Rush+Shafiq+%E3%83%84\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://rushshafiq.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://rushshafiq.blogspot.com/\x26vt\x3d-7130052547661151014', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
PUSH
Current updates:
Giler bosanlah duduk rumah je x buat ape ape :(
♥ Owner
Hello, Assalamualaikum. My name is Muhammad Rushafiq or known as Rush Shafiq/Rush/Shafiq. I'm 18 years old. The owner of this blog. Thank you for visiting my simple blog. Please come again soon :)

Facebook | Twitter | Formspring | Blogskin

 ♥ Rush Shafiq |
♥ Navigation
Stories Profile Stuffs Affiliates Hire
♥ Like


♥ Talk
♥ Klik Klik
Please KLIK my CHURP CHURP below here


♥ Blog Archives


♥ Credits
Designer: Rush | Shafiq
Graphic: Adobe Photoshop CS4
Thanks to: Izyan | Han Hanan


Tutorial - Post title background
4.3.11 | 1:13 PM | 8 comments
Boy Ok sume. Kali ni cikgu nak ajarkn korang sume buat background dkt post title. Kalo korang xpaham cube tgk gamba bawah ni..


Actually dkt setiap title post saya tu ade background. Itu la yg saya nk ajr korang sume..

1) Pegi Design>Edit HTML
2) Then cari code h3.post-title { . CTRL+F nk senang
3) Copy code di bawah ni dan paste kt bawah h3.post-title {

background: url(URL BACKGROUND);
URL BACKGROUND tu tukarlah dgn url background yg korang berkenan ye:s:

4) Kalo korang x ade border preview dulu la then SAVE kalo jadi..kalo nk ade border kite teruskn lagi

5) Copy code di bawah ni dan pastekn dkt bawah
background: url(URL BACKGROUND); yg baru korang paste tadi...

border-right: 2px solid #FF0000;
border-left: 2px solid #FF0000;
border-top: 2px solid #FF0000;
border-bottom: 2px solid #FF0000;
:82:Yang warne merah tu adalah ketebelan border korang. Lagi besar nombornye lagi teballah bordernye dan sebaliknye...

:83:Yang warna oren tu pulak adalah jenis border korang. Korang bole tuka samada nk solid, dashed atau dotted. Plih yg mane korang berkenan..

:84:Yang warne biru tu plak adalah warne border korang. Klik sini kalo nak tau kod2 warne yg korang berkenan.

TRY AND ERROR....SILA KOMEN YAW...








NEWER POST | OLDER POST | HOME