close

<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d4446831562288921036\x26blogName\x3d%E3%83%84+Rush+Shafiq+%E3%83%84\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://rushshafiq.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://rushshafiq.blogspot.com/\x26vt\x3d-7130052547661151014', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
PUSH
Current updates:
Giler bosanlah duduk rumah je x buat ape ape :(
♥ Owner
Hello, Assalamualaikum. My name is Muhammad Rushafiq or known as Rush Shafiq/Rush/Shafiq. I'm 18 years old. The owner of this blog. Thank you for visiting my simple blog. Please come again soon :)

Facebook | Twitter | Formspring | Blogskin

 ♥ Rush Shafiq |
♥ Navigation
Stories Profile Stuffs Affiliates Hire
♥ Like


♥ Talk
♥ Klik Klik
Please KLIK my CHURP CHURP below here


♥ Blog Archives


♥ Credits
Designer: Rush | Shafiq
Graphic: Adobe Photoshop CS4
Thanks to: Izyan | Han Hanan


Tutorial - Scroll box
18.4.09 | 3:39 PM | 0 comments
SALAM SATU DUNIA.
MAAFLAH YE HARI NI SAYA BAD MOOD SKIT TAPI KERANA KORANG AKU SANGGUP LUANGKN MASA.
Nak tau scroll box tu ape? Bende kt bawah ni ha







TESTING testing

TESTING TESTING

TESTING TESTING

TESTING TESTING

HELLO HELLO HELLO


Ok dah tau kan mari kite belajar nk bende ni:
1) Mudah saje just copy code dekat bawah ni ok dan paste di mane2 saje korang suke.

<div style="border: 1px solid rgb(153, 255, 255); overflow: auto; width: 210px; height: 160px; text-align:; "> LETAK AYAT OR KOD GAMBAR DALAM NIE </div>




rgb(153, 255, 255) nie adalah kod warna untuk garisan Box korang..korang ambek kod warna nie dari posting entri korang k..jap g saye ajar care nye..tengok kat bahagian bawah nanti.


width: 210px; height: 160px; nie adalah tinggi and lebar box korang..so korang leh adjust ekot kesesuaian..


____________________________
Cara ambek kod Warna dari posting Entri
____________________________




Cam biase je..korang nak Wat entri..korang tulis ayat or taip satu huruf lepas tu pilih warna yang korang nak k...




Lepas tu korang klik Edit HTML and korang ambek kod kaler korang..contoh Cam dalam gambar kat ats tu...So tu lah kod warna korang..




Tu je...

SENANG X? TRY IT YOURSELF






NEWER POST | OLDER POST | HOME