close

<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d4446831562288921036\x26blogName\x3d%E3%83%84+Rush+Shafiq+%E3%83%84\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://rushshafiq.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://rushshafiq.blogspot.com/\x26vt\x3d-7130052547661151014', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
PUSH
Current updates:
Giler bosanlah duduk rumah je x buat ape ape :(
♥ Owner
Hello, Assalamualaikum. My name is Muhammad Rushafiq or known as Rush Shafiq/Rush/Shafiq. I'm 18 years old. The owner of this blog. Thank you for visiting my simple blog. Please come again soon :)

Facebook | Twitter | Formspring | Blogskin

 ♥ Rush Shafiq |
♥ Navigation
Stories Profile Stuffs Affiliates Hire
♥ Like


♥ Talk
♥ Klik Klik
Please KLIK my CHURP CHURP below here


♥ Blog Archives


♥ Credits
Designer: Rush | Shafiq
Graphic: Adobe Photoshop CS4
Thanks to: Izyan | Han Hanan


Tutorial - Cute tabs (part 1)
16.3.09 | 10:28 PM | 3 comments
Sekarang saya nk kantoikn korang sume. Sebenarnye tabs yg kt atas ni adalah didesign oleh saya sndiri. Bkn mmg dh ade di blog ni. Hehehe...so korang kalo berminat nk buat tabs design sndiri boleh belajar kt sini.:u:

:face8:First sebelum kita start make sure korang ade Photoscape dan GIMP. Kalo nk gune Paint pon boleh xde masalah tapi nmpk kurang menariklh tp GIMP tu MESTI ade utk jadikan transparent korang punye hasil design.:63: So nmpk menariklh...

:113:Bagi sesiapa yg xde Photoscape bole download dan install dgn klik sini.:99:
:113:Bagi sesiapa yg xde GIMP pulak boleh downlad dan install dgn klik sini :99:

Then kite boleh start...:face76:

1) Open Photoscape untuk design tabs korang.
2) Dah bukak tu, Klik button 'New' yg berwarne merah dekat bahagian atas di belah kanan anda seperti di bawah ini. Then pilih 'New photo'.


3) Then kalau dh klik tu akan ade keluar satu window kecil. Die suruh anda tetapkn saiz. So ikut suke U lah nk saiz mcm mane ye?


4) Lepas tu klik 'Object' dekat bawah tu then pilih Text yg bersimbol 'T'.:face14: Confuse? Kalau xpaham bole rujuk gamba dekat bawah ni.

5) Then ade keluarlh satu window kecil suroh korang bubuh ape2 ayat korang. Ikut suke koranglh.

Kalau korang nk tambah ape2 icon ke boleh je kalo nk nmpk comel. Kalau nk tambah2 ape2 icon ke klik seperi di bawah ni.


6) Then kalau sudah puas hati boleh save.



Alrightlah kita bersambung di bahagian 2 nanti sebabnya penat. Dh berjela2 dh ni. So aku akhiri di sini nnti kita smbung
Tutorial ini belom tamat lagi. Kalau korang rase ragu2 atau xpaham dekat bahagian ini sila komen ye. Jgn diam je...

Alright mari kite sambung ke part 2 






NEWER POST | OLDER POST | HOME