close

<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d4446831562288921036\x26blogName\x3d%E3%83%84+Rush+Shafiq+%E3%83%84\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://rushshafiq.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://rushshafiq.blogspot.com/\x26vt\x3d-7130052547661151014', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
PUSH
Current updates:
Giler bosanlah duduk rumah je x buat ape ape :(
♥ Owner
Hello, Assalamualaikum. My name is Muhammad Rushafiq or known as Rush Shafiq/Rush/Shafiq. I'm 18 years old. The owner of this blog. Thank you for visiting my simple blog. Please come again soon :)

Facebook | Twitter | Formspring | Blogskin

 ♥ Rush Shafiq |
♥ Navigation
Stories Profile Stuffs Affiliates Hire
♥ Like


♥ Talk
♥ Klik Klik
Please KLIK my CHURP CHURP below here


♥ Blog Archives


♥ Credits
Designer: Rush | Shafiq
Graphic: Adobe Photoshop CS4
Thanks to: Izyan | Han Hanan


Tutorial - Design post footer
2.4.11 | 4:00 PM | 0 comments
Boy Salam semua. Kali ni shafiq telah direquest utk membuat post footer yg comel2 macam dekat bawah ni

1) First korang design dulu footer korang yg comel2 x kesah la gune software ape seperti Photoscape ke atau pon Photoshop.:face2: Terpulang pade korang la tp bg shafiq, shafiq lagi suke gune Photoshop cuz nampak lagi cantek dan comel.:77: Make sure gambanye x besar gedabak ye:s: Design yg kecik2 je mcm shafiq punye.

2) Then save gamba korang tu dan upload dekat mne2 web image file hosting seperti Photobucket.

3) Ambik url image yg anda upload tu dan copy dulu dan paste dekat notepad utk memudahkan anda. Kalau x tau care nk ambik url imagenye klik sini

4) Cari code .post-footer {

5) Dah dpt cari code tu then copy code di bawah ni
background: url(URL IMAGE ANDA);
background-repeat: no-repeat;
6) Pastekan code di atas ni DI BAWAH .post-footer { tadi.

7) Preview dulu kalo puas hati bole SAVE






NEWER POST | OLDER POST | HOME