close

<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d4446831562288921036\x26blogName\x3d%E3%83%84+Rush+Shafiq+%E3%83%84\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://rushshafiq.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://rushshafiq.blogspot.com/\x26vt\x3d-7130052547661151014', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
PUSH
Current updates:
Giler bosanlah duduk rumah je x buat ape ape :(
♥ Owner
Hello, Assalamualaikum. My name is Muhammad Rushafiq or known as Rush Shafiq/Rush/Shafiq. I'm 18 years old. The owner of this blog. Thank you for visiting my simple blog. Please come again soon :)

Facebook | Twitter | Formspring | Blogskin

 ♥ Rush Shafiq |
♥ Navigation
Stories Profile Stuffs Affiliates Hire
♥ Like


♥ Talk
♥ Klik Klik
Please KLIK my CHURP CHURP below here


♥ Blog Archives


♥ Credits
Designer: Rush | Shafiq
Graphic: Adobe Photoshop CS4
Thanks to: Izyan | Han Hanan


Credit for you
19.1.11 | 9:06 PM | 1 comments
Credit to: Muhammad Asyraf bin Sakba

Aku minx maaf ape aku dh buat ko selame ni. Ye, aku mngaku mmg aku mulekn dulu. Tp knpe aku jadi mcm ni. Sebab KAU...!!!. Aku dh jadi JAHAT skang. Aku dh xde arah tujuan aku. Hidup dh jadi tunggang langgang skang. Aku skang nk tanye kau. SAPE PINGGIR SAPE SKANG NI?. Aku nk ungkit balik. Time mase aku masuk datang sekolah, ade ko panggil aku?? Tahun lepas YA. Tapi tahun ni ade??? Mase rehat, ade ko ajak aku pegi rehat same2 dgn ko? Xde kan...ko pegi belah tinggalkn aku sndiri nk kemas2 barang2 aku. At least tolong xpelh jugk. Ini tidak? BELAH JE MCM KERETA F1 dgn FAIZ, IZZAN. Xde pon ko ckp 'Boleh aku tolong?'. Itu pon dh boleh buat aku gembira. Balik pulak. Ade ko ckp 'Bye' kt aku. Ko pon belah mcm tu. Dulu ko rajin ckp 'Bye..hati2'. Skang dh xde dh. KENAPE HAH? KO DH BERUBAH?? Itulh sebabnye aku jadi mcm ni skang aku xdpt terima yg dh berubah. Skang ko rapat dgn FAIZ, NAJMI, IZZAN dll. Aku plak??Penah sebut name aku x? Mmg penah tapi dh JARANG...betul x? Selame ni aku tgk ko xpenah pon berseorangn. Mesti ade org yg temankn ko. Xpyh pnggil pon org dh dtg dkt ko. Biaselh RAMAI KAWANKAN? Mane2 je ko ade mase ade membe. Ko xpenah pon sorang2. Aku plak? aku yg kene dtg orang. Tp mcm xsuke je. Bile aku trtinggal kt belakang dorang terus je tinggalkn aku. Aku yg rase terpinggir.  Td mase merentas desa aku tgk ko dtg dgn membe. Lari td pon ade kawan. Balik pon ade org yg temankn. Aku datang, lari, balik sorang2. Skang aku nk tanye ko balik SAPE PINGGIR SAPE? KAU YG PINGGIR AKU.....!!!

Skang dh tibe mase aku nk pecah rahsia yg selame ni ko xtau. Ko bace dan phmkn betol2:

Selame ni aku selalu perhatikan ko dari belakang. NK TGK Kau OK ke x? Then mase kite time belajar. Aku selalu perhatikn ko dri tempat ko. Kau plak tgh concentrate. Baguslh tu. Aku cume risaukn kau kau boleh ke x? Dlm hati aku aku nk tolong je. Rase xpuas aty. Kesian tgk ko. Selalu pening. Time rehat plak. Aku mnghrp2kn ade orglh ajak aku rehat same cuz seumur hidup aku xpenah penh pon org ajk aku pegi rehat same. Aku mnghrp2kn sgt especially kau sbb kite ni kan BEST FRIEND FOREVER. Tapi.......kau tinggalkn aku dan pegi rehat dgn FAIZ and IZZAN. Aku pegilh rehat sorang2. Then bile aku nmpk korang dekat kantin, Aku cube nk elakkn diri drpd korang sbb aku malu bile org nmpk aku rehat sorang2. Aku malu sgt2. Time balik pulak. Ko selalu nmpk aku kdg2 bersantai dkt kaki lime kan? Sebab kenape? Aku ingtkn kite boleh jalan same2 mcm dulu lagi. And kalo ko lmbt, aku pegi dulu tapi aku JALAN LAMBAT2 saje je nk tunggu kau supaye dptlh balik same2 kan? Then lepas tu aku ke kantin dulu sbb adek ko dkt sane. Aku ke sane sbb KAU AKN TEGUR AKU KE TIDAK?. Tapi aku jln depan2 ko pon buat selambe dek je. Senyum pon x? Ingt aku xambil pduli ke semue tu? Then bile ko dh hilang dri pndgn aku, aku carik ko satu sekolah. Saje je nk tgk ko buat ape. Aku saje je tgk ko dari jauh. Aku senyum dri jauh tgk ko gelak2, hepy2 dgn membe ko yg len. Ko tgkkn skang bile depan2 aku marah2 ko tp dlm hati aku sbnrnye xde niat pon nk marah kt aku malah aku kesian tgk ko. Dalam hati aku kate 'Maafkn aku Acap sbb aku trmarah ko. Aku xboleh kwl emosi aku.'. Aku xde niat pon nk marah2 ko. nk hindari kau tapi aku trpakse supaye aku nk kau rase ape yg aku rase berade dlm kesunyian. Msti kau akn cari kawan bile kau sunyi. Samelh dgn aku. Aku msti carik ko sbb kaulh sorang2nye yg paham perasaan aku. Tapi ko buat hal sndiri. Skang ni ko dh rapat dgn FAIZ. Rehat and balik mesti same2. Dulu kite yg mcm tu tapi nape skang dh x dh? Ade something wrong ke dgn aku? Ko ckp jelah dgn aku. Aku boleh betolkn..

Tadi mase sekolah td mse time CHEMIST aku marah2 ko. Aku tepis ko. Aku sebenarnye sedih tau x ape yg aku dh buat kau. Tapi kau xkn seduh punye cuz kau ade FAIZ kan. Dh rapat dh. Mase nk balik ke kelas dri mkmal pon kite 2 org lelaki yg terakhir. Ade ko ckp 'JOM KITE BALIK KE KELAS SAME2'. Xde kan? Cube ko gntikn aku dgn Faiz. Gerenti ko akn ckpkn. Time balik td aku pegi kantin. Ade Faiz. Aku lepak dgn die tp bile ko aku nmpk ko dtg aku belah sbb kau mesti nk lepak2 dgn die. Then aku perhatikn dri jauh. Aku senyum je tp dlm hati mcm nk mati. Serius aku ckp....Time merestas desa. Aku trpkse berkasar dgn kau td cuz aku xboleh kawal emosi. Sbb tulah aku ckp 'AKU XDE MASE NK CKP DGN KO.'. Aku takut nnti xpsl ko akn aku kerjekn. Aku nk kau jauhi aku supaye aku dpt tenangkn perasaan aku. Ini demi keselamatan ko jugk. Ko tgk. Aku care dkt kau tau. Time lari aku saje tolak Azwan utk tingglkn ko. Aku tau ape yg aku buat tu silap tp aku nk rase mcm mne rase kalo xde kawan. Tp ko xkn rase punye cuz kau rmai kawan. Mase habis lari aku nmpk kau dgn Adiel pulak. Aku belah dri tempat tu. Mase balik aku nmpk kau dkt permainan PINGPONG tu. Aku pndang kau tau x. Aku senyum dkt kau tp mungkin kau xnmpk cuz jauh. Then time balik aku carik kau satu sekolah. Then aku xpuas ati cari lagi. Tp trnyata2 kau dh mmg dh balik pon. Aku sunyi tau x? Aku yg rase trpinggir skarng bukan kau. Kau xtau yg aku ade bnyk sejarah hitam dlm idop aku. Aku x ramai kawan xmcm kau. Aku dh experience dlm bende ni mcm mne rase kalo xde kawan. Mmg sunyi and bosan. Tp bile aku kenal kau, hidup aku xmcm dulu lg. Hidup aku mule terang sbb tulah nk rapat dgn kau. Trnyata kite jadi KAWAN BAIK secare x sangka. Skang kau dgn aku dh mule renggang sejak kite masuk FORM 5 ni. Kau dh jarang tegur aku. Aku dh mule rase sunyi balik. Sbb tulah jadi kasar td cuz nk attention korang especially kau. Aku dh anggap kau mcm abang aku dh walopon x sedarah.

Maafkn aku pasal tadi tu aku berkasar dgn kau. Aku xde niat langsung nk buat bende tu. Aku nak kau yg dulu yg selalu ingatkn aku. Kalo ko nmpk aku ko tego aku dri jauh. Tapi skang dekat pon dh xtego. Aku tau aku yg salah sebenarnye tapi aku aku buat bende tu sume ade sebabnye. Aku mmg dh xkenal kau sape yg skang ni. U r a stranger now...

I'M SORRY....
Harap kau dpt maafkn aku. Kalo ko xmaafkn aku pon xpe. Aku xkesah yg penting kau harus tau ape yg aku nk luahkn ni.
Mungkin kite dh xdpt jd mcm dulu.
Kau dh jadi besfren FAIZ.
Mungkin aku nk cari yg baru.
Aku harap korang akn jd BESFREN FOREVER.
Kalo ade ape2 hal ko text or call lah aku. Aku xkesah.
Aku xkn marah malah aku hepy...
AKU DOAKN KORANG SEMOGE SELAMAT DI DUNIE DAN AKHIRAT..AMIN......







NEWER POST | OLDER POST | HOME