close

<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d4446831562288921036\x26blogName\x3d%E3%83%84+Rush+Shafiq+%E3%83%84\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://rushshafiq.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://rushshafiq.blogspot.com/\x26vt\x3d-7130052547661151014', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
PUSH
Current updates:
Giler bosanlah duduk rumah je x buat ape ape :(
♥ Owner
Hello, Assalamualaikum. My name is Muhammad Rushafiq or known as Rush Shafiq/Rush/Shafiq. I'm 18 years old. The owner of this blog. Thank you for visiting my simple blog. Please come again soon :)

Facebook | Twitter | Formspring | Blogskin

 ♥ Rush Shafiq |
♥ Navigation
Stories Profile Stuffs Affiliates Hire
♥ Like


♥ Talk
♥ Klik Klik
Please KLIK my CHURP CHURP below here


♥ Blog Archives


♥ Credits
Designer: Rush | Shafiq
Graphic: Adobe Photoshop CS4
Thanks to: Izyan | Han Hanan


The Nostalgia...
4.8.10 | 10:12 PM | 0 comments
Ptg td aku rase mcm x nk pegi koko je tp hatiku kate "Baik pegi nnti rugi plak". Aku pon ikut kate hati aku. Pegi koko. Sediakn 2 hinggit (nape asyik due hinggit je? Dh trpengaruh dgn org due ringgit tu ke) utk beli tiket baru leh masok. Aku pon nk jumpe dgn Cikgu Farif. Miss him...

Dh smpai skolah aku trus byr tiket. Then, trus masok dewan. Sedang ke udarakn lagu Maher Zain - InsyaAllah. Ingt lagu tu ingt cikgu Farif. Hahaha smbil tu tunggu ajara mule. Sebelum tu, ape name program yg aku datang ni? Name programnye ialah 'Nostalgia Nasyid'. So, sume yg ade kt situ brunsurkn nasyid saje. Hehehe, x lupe juge ada artis undangan juge yg turut serta. Wahh.....x penah artis luar dtg ke skolah aku slame aku brskolah di SMK Meru. First time ni, hehehe. Artis tu ialah Fazreen a.k.a Dafi 'Spa Q'. Aku tau cite tu mmg best sgt. X sangka plak die jd juruhebah utk acara tu dan ditemai oleh 'Pak Leman'. Hahahhaha.....

Aktiviti 1st skali, nasyid harmoni. Feel lagunye. Tettt........abis. Next, cempuling. Fazreen turut serta dlm kelab cempuling tu. Tgklh die tu. Baru aku tau rupe2nye die brasl dri Meru. Skolah pon kt SMk meru. Huhuhu,. Next, karaoke ariffudin nyanyi. Hahahha, sian ariffudin. Org tnye lagu ape? Die ckp 'Assalamualaikum'. Yg Fazreen ckp 'Waalaikumsalam'. Hahahha, lps tu tnye lg lagu ape. Fazreen jwb lagi 'Waalaikumsalam' dan tnye lgi dan akhirnye ariffudin mnjawab "Lagu Assalamualaikum nyanyian Rabbani". Baru jwapn yg betol. Hahaha. Mesti aweknye bangga n teruje giler. Sore pon sedap gak. Tp x bleh lwn Mawi la. Sori skit..Next, karaoke lg. But this time berduet plak. Aku trcarik2 mne cikgu Farif ha? X dtg2 lg. Aduuh, rindunye dgn cikgu. Ingtkn klas kitorng nk wt prsembahan tp cikgu x dtg plak. Hmm...x pela yg penting cikgu sehat dan cerie slalu. HIDUP MESTI HEPPY. Karaoke lg lps tu (bnyknye karaoke...)

Dh abes karaoke, this is what i'm waiting for. Teater 'Jalan Sempit'. Bes gile citenye. Ade lawak lg tu. Berdekah2 aku ketawa. Jln citernye mmg menarik. Barisan pelakon pon best. X bleh blah dgn gelagat CIK JOYAH tu. Membebel2 je kejenye. Aku mmg fokuslh time tu. Aku cdg nk amek bahagian dlm teater tu next year tp aku thn dpn nk SPM plak. So, mcm mne ye? Piki2 dululh.......Next, karaoke lg. X de mood nk dgr karaoke lg. Lps tu ade masalah teknikal skit kt dewan tu. So, karaoke tu pon trtangguh. Lompat ke acara kemuncaknye, CABUTAN BERTUAH. Mmg aku x BERTUAH lngsung. Mse cabutan kedua, Fazreen yg cabut dan ciri2nye ialah Kelas sains (aku dh mule menggeletar mse tu), lelaki (aku kot), FORM 5 (hahahha... x bertuah lngsung), sains 2 (kalo form 4 mmg aku yg menang).

Program nostalgia nasyid tu pon brakhir. Tp sebelum aku balik aku sempat brgmba dgn Fazreen. Inilah hasilnye:
Me and Fazreen a.k.a Dafi 'Spa Q'
Rheny sebuk je. Bkn ko minat Shahir ke?
Gmba ini baru OK skit....

Sempat plak aku amek autograf die sebelum aku balik. Lps dh dpt tu, Ape lagi? Baliklah. ADuuuhhh, kaki aku KREM sbb bdk2 klas aku yg KEJAM tu. Sanggup korang wt aku cmtu suruh aku jalan itik sepanjang koridor dgn kaki ayam. Hahahahhahahahahhahahaha, 

MALU GILER................
MARUAH AKU HILANG...........
X pelah, tp aku yg sanggup mncube. Nk tunjukkn keberanian aku. Hehehe, x pe aku ade geng. Habibul pon kene gak tp len skit. Kene merangkak spanjang koridor. Itu gampang bangat sihh. Aku smpai kene bukak kasut. Hisshhhh....JAHATNYE KORANG.........Sabar jelah. Nasib bek aku ni penyabar. Kalo x dh lame aku bls. Ingtlh ungkapan ini:

'Ada ubi ada batas, ada hari nanti aku balas'
Korang siap sedia..........Aku tenyeh2 korang smpai jd lempeng. Kpd bdk2 klas 4sn2, jgn lupe ada keje kursus ye. September kene hantar....

Labels:







NEWER POST | OLDER POST | HOME